Achtergrond

Loes Ruland

Portret van Loes Ruland

Loes Ruland

Na mijn studie Culturele Antropologie aan de universiteit van Utrecht heb ik jarenlang gereisd en wetenschappelijk onderzoek verricht. In 1989 ben ik verhuisd naar Zuid-Limburg en daar, terwijl ik werkzaam was in het psychiatrisch ziekenhuis Vijverdal (nu Mondriaan), ben ik gestart met de opleiding psychotherapie. Naast deze opleiding heb ik verschillende andere cursussen en trainingen gevolgd, zoals lichaamsgerichte therapievormen (Reichiaans, bio-energetica, Pesso), maar ook focussing, droomanalyse, familie-opstellingen, rouwtherapie en seksuologie.

Vervolgens ben ik mij gaan specialiseren in cliëntgerichte therapie (voelend ervaren leidt er toe dat mensen zelf kiezen wat ze doen, denken en laten) en partnerrelatietherapie. Later is daar EMDR (traumabehandeling), Mindfulness, EFT (emotionally focused therapy), en Sensorimotortherapie (gecertificeerd) bijgekomen.

Na jaren lang in verschillende instellingen te hebben gewerkt, ben ik in 2000 mijn eigen praktijk begonnen.

Na mijn vroegere fascinatie voor verschillende culturen geniet ik nu iedere dag van het besef hoe uniek ieder mens is. Ik blijf mij verwonderen over hoe veel wijsheid en intuïtie ieder mens herbergt en geloof dat we daar op mogen en kunnen vertrouwen.

Naast individuele en partnerrelatietherapeut ben ik ook werkzaam als supervisor en leertherapeut.

Lid van NVP, LVVP, VPeP, VEN en NVRG
BIG nummer: 19048976316
AGB nummer: 94-55337

Erik de Lange

portret van Erik de Lange

Erik de Lange

Ik ben opgeleid als psychiater en psychotherapeut.

Psychotherapeutische richtingen: cliëntgerichte therapie (EFT, Focussing), relatie- en gezinstherapie, seksuologie en traumabehandeling (EMDR, Sensorimotortherapie).

Na mijn werkzaamheden bij onder andere het RIAGG en het dr. Poelsoord ben ik sinds een aantal jaren een eigen praktijk begonnen.

Mijn eigen ontwikkeling laat zich het beste als volgt omschrijven: hoe maak ik contact met mijzelf, hoe houd ik vervolgens dat contact met mijzelf in een relatie en waar vind ik mijn eigen energiebronnen om mijn energie te laten stromen? Dit bewustwordingsproces heeft voor mij op therapeutisch vlak de opties gecreëerd van waaruit ik werk.

Naast individuele en partnerrelatietherapeut ben ik ook werkzaam als supervisor, leertherapeut en opleider cliëntgerichte therapie.

Lid van NVP, NVVP, VPeP, NVVS en NVRG

BIG nummer (psychiater) 89022377201 en BIG nummer (psychotherapeut) 59022377216
AGB nummer (psychiater) 03059877 en AGB nummer (psychotherapeut) 94006316
AGB nummer praktijk 03072867